Počelo prijavljivanje za Putovanje u svet nauke

Počelo prijavljivanje za Putovanje u svet nauke

Putovanje u svet nauke je multidisciplinarni i interdisciplinarni program namenje deci od 4 do 15 godina. Ove školske godine biće formirana grupa učenika 7 i 8 razreda koja će se kroz eksperimente upoznati sa gradivom iz hemije. Grupe su sastavljene od maksimalno 12 polaznika a deca će se kroz istraživački rad učiti individualnom i timskom radu. Postoji četiri grupe polaznika:

  1. Deca vrtićkog uzrasta od 4 do 7 godina
  2. Učenici od 1 do 4 razreda (deca od 7 do 11 godina)
  3. Učenici 5 i 6 razreda (deca 11 do 13 godina)
  4. Učenici 7 i 8 razreda (deca od 13 do 15 godina)

 

Prva grupa polaznika upoznaje se sa istraživanjima i eksperimentima kroz igru i zanimljiva predavanja. Zajedno sa moderatorima radionica otkrivaju različite uzroke i posledice pojava u svetu koji nas okružuje i donose zaključke.

Druga grupa polaznika istraživački rad povezuje sa gradivom iz školskih predmeta Sveta oko nas, Prirode i društva, Čuvara prirode....Svoja zapažanja vodiće kroz Laboratorijski dnevnik i svoje rezultate istraživanja će kroz odabir najboljeg eksperimenta u toj školskoj godini predstaviti na Naučijadi ( manifestacija koja predstavlja završnicu školske godine).

Treća  i četvrta grupa polaznika prilazi ozbiljnije istraživačkom zadatku. Osim individualnog rada u laboratoriji oni rade na konkretnim istraživačkim temama. O njihovim istraživanjima takođe je moguće čuti na Naučijadi.

Tokom prošle školaske godine imali smo organizovane posete učenika. U ovoj školskoj godini organizovane posete biće moguće sa ranijom najavom (minimum 15 dana). 

Broj mesta u grupama je ograničen. Naknada za radionicu je 400,00 dinara po radionici. Radionice traju sat vremena i sav pribor i materijal je obezbedjen za individualni rad polaznika. Prijavljivanje isključivo putem mejla: naucnoobrazovnicentar@gmail.com.

Pravila za putovanje u svet nauke su veoma jednostavna i svakog polaznika sačekaju već na prvom terminu.

Čekamo vas da se družimo, igramo i učimo zajedno.

Vaš Naučno-obrazovni centar za decu i mlade

 

Pogledajte video: